Vertshusets resepsjon ligger i Rammgården, med inngang både fra byens hovedgate og fra bakgården.

I Rammgården ligger også Vertshusets kjøkken, frokostsal og restaurant. I etasjen over ligger konferanserommene, og i kjelleren ligger vårt eget bryggeri og skjenkestuen Rammkjelleren.

Peder Hiort ble Bergverkets direktør i 1772. Hans far var fra Flensburg i Tyskland. Liksom mange andre europeere kom han til Røros på grunn av kobbermalmens enorme verdi. Peder Hiort vokste opp i det som nå er Rammgården/Vertshuset. Han var også mannen som realiserte byggingen av Bergstaden Ziir, som er Røros Kirkes korrekte navn.

Vertshusets adresse er Kjerkgata 34. I sentrum av Røros Bergstad.

Tenker du deg bygningen sett ovenfra har du som sagt inngang til resepsjonen både fra bakgården, der du kommer inn etter at du har parkert bilen. Eller du kommer inn fra byens hovedgate, en trapp opp og rett inn.

Rammgården har navn etter Johan Nataniel Ramm som bygget hovedbygningen slik den står i dag. Den klassiske bygården sto ferdig i 1844.

Rammgården har en unik bygningsmasse i tre og tømmer i bakgården. Her ligger omtrent halvparten av hotellrommene. De andre ligger i Ullvarefabrikken.


Booking

 

På- og avlogging Vertshuset Røros